— Експорт цукру за результатами календарного року збільшився майже на 30%. Також, змінилась і його географія — найбільшими імпортерами цього року стали Шрі-Ланка — 69,03 тис. т, Туреччина — 49,1 тис. т, Азербайджан — 44,9 тис. т, Судан — 40,0 тис. т, Лівія — 39,9 тис. т та Кот-д’Івуар — 34,5 тис. т, в той час як минулоріч основними країнами-покупцями були Шрі-Ланка, Грузія, Туніс, Румунія, Єгипет, — пояснила керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Читайте: Органік-тренд: цукор

Однак за грудень експортовано 46, 6 тис. т цукру. Таким чином, за 4 місяці поточного маркетингового року 174,0 тис. т цукру уже поставлено на зовнішні ринки, що вдвічі менше ніж на аналогічний період минулого року — 343,9 тис. т.

— Цей рік був не надто сприятливим для вітчизняних експортерів, адже ціни на зовнішньому ринку були нижчими. Окрім того погодні умови відіграли визначальну роль на якості цукрового буряку, внаслідок чого маємо нижчу цукристість, — підсумувала експерт.

Нагадаємо, станом на 23 січня виготовлено 2,05 млн т цукру та перероблено 14,26 млн т цукрових буряків. З початку виробничого сезону працювало 46 цукрових заводів, з яких ще 3 продовжують варити цукор.