Не можна сказати, що існує криза фруктового бізнесу в Україні: просто є занадто багато фруктів занадто низької якості. Про це заявив економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак, аналізуючи поточну ситуацію на світовому фруктовому ринку, під час Національної конференції «Столовий виноград Молдови: ефективне виробництво, зберігання і маркетинг», повідомляє East Fruit.

— Є дуже багато фруктів низької якості, а споживачі вимагають більш якісних товарів, але дешевше! При цьому вони готові платити значно більше за преміальне якість, але такого товару пропонується набагато менше. Наприклад, в країнах ЄС більше немає попиту на товар не преміальної якості його просто не розміщують на полицях. Потрібно також враховувати, що споживач цінує зручність споживання вашої продукції, пояснив Андрій Ярмак.


Окремо Андрій Ярмак зупинився на зростанні сегмента органічної продукції в світі. Економіст ФАО зазначив, що органік найбільш швидко зростаючий преміальний сегмент.

— Споживач все більше звертає увагу на екологічність товару і його упаковки, а також стійкість (sustainability) системи виробництва і реалізації. Підростає покоління Y з абсолютно іншими цінностями їм буде вкрай складно продати не органік в НЕ екологічної упаковці, і куплять вони все це тільки онлайн, зазначив він.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram