Нова мексиканська фірма Applied Biotech розробила природний пестицид з молекул гострого перцю чилі. Нова технологія застосування капсаїноїдів була виявлена випадково, під час роботи над іншим проектом. Саме капсаїноїди надають перцю чилі пекучості, і саме їх використовують науковці для розробки своєї речовини.
Науковець Алехандро Торрес розповів news.agropages.com, що після денних експериментів одного вечора просто отримав несподівану реакцію з дивним результатом, яку протестував наступного ранку. За його словами, багато тварин, комах, грибів і навіть бактерій, як і люди, не можуть переносити велику кількість молекул капсаїноїдів. Тепер Торрес сподівається, що його природний пестицид замінить традиційні і потенційно небезпечні хімічні пестициди в агросекторі.
Щоб отримати 1 кг капсаїноїдів потрібно 5 тонн перцю чилі. Розробники придумали спосіб, як добувати необхідну сировину: замість використання величезних просторів землі для вирощування перцю чилі, Applied Biotech застосовує технологію біореактора для розробки і отримання молекул перцю чилі.
Іншими потенційними напрямками використанням технології капсаїноїдів може бути перцевий розпилювач, креми для зняття болю, покриття кабелю або дроту та навіть у морській фарбі.