За перші п’ять місяців сезону (червень-жовтень 2018 роки) експорт овочів борщового набору з України виріс в 2,1 рази. До переліку цих овочів належать столовий буряк, морква, цибуля, капуста, а також картопля. Всього з червня цього року було експортовано 26,3 тис. тонн овочів у порівнянні з 12,3 тис. тонн за той же період попереднього сезону, повідомляють у East Fruit.

Зростання експорту овочів борщового набору стимулювала літня посуха в більшості країн Євросоюзу, яка призвела до зниження обсягів виробництва овочів в цих країнах і зростанню цін на них. У жовтні ціни на вищезгадані овочі і картоплю в країнах ЄС продовжували зростати, що сприяло збільшенню імпорту і впливало на ціни в країнах-сусідах Євросоюзу.

Найпомітніше за цей період зріс експорт цибулі ріпчастої відразу в 7,7 рази з 1,7 до 13,0 тис. тонн. При цьому тенденція зберігається, а в жовтні імпорт цибулі в Україні взагалі перевищував експорт.

Також відразу втричі зріс експорт капусти білокачанної, на 45% зріс експорт моркви та буряка і на 15% експорт картоплі. Якщо ж говорити про обсяги експорту, то основна питома вага в експорті по цій групі товарів займали цибулю і картоплю, на які припало близько 90% всіх експортних відвантажень.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram