Так, наприкінці минулого тижня в Україні закінчилася п’ятиденна робота місії Китайської Народної Республіки з оцінки системи державного контролю за виробництвом черешні. Про це повідомляють у прес-службі Держпродспоживслужби.


Під час роботи місії представники КНР відвідали Запорізьку, Херсонську і Дніпропетровську області, де ознайомились з особливостями вирощування, зберігання, пакетування черешні та фітосанітарними процедурами, що здійснюються територіальними органами Держпродспоживслужби при проведенні контролю у рамках формування експортних партій черешні. Також представники місії ознайомилися, як в українських господарствах здійснюються захисні заходи проти шкідливих організмів, як проходить процес пакування черешні та контроль за дотриманням вимог до черешні на кожному етапі – від вирощування до пакування та транспортування.

Наступним етапом стане узгодження проекту протоколу фітосанітарних вимог на експорт цієї продукції на китайський ринок.



За даним ФАО Україна входить в топ-50 країн світу з виробництва фруктів і займає 11 місце з виробництва черешні. При цьому за всю історію експорту української черешні, Україні не було направлено жодної нотифікації щодо невідповідності цього товару фітосанітарним вимогам країни-партнера.